Banner

Dries Callebaut - Support Engineer

ZETICON INTERVIEW 2

Vijf jaar geleden kwam Dries het Zeticon-team versterken als Support Engineer, en dat doet hij tot op vandaag nog steeds. Met heel veel passie en gedrevenheid volgt hij de planning op en probeert hij de wensen van iedereen zo goed mogelijk te vervullen. Samen met het hele team, blijft Dries bijleren binnen een professionele en leergierige omgeving.

ZETICON INTERVIEW 2

Van Ugent naar Zeticon

Sinds 2014 maakt Dries deel uit van het team. Tijdens zijn stage bij de Universiteit Gent, bracht zijn supervisor hem in contact met Zeticon. Dries was duidelijk op de juiste plaats op het juiste moment, want in dezelfde periode kwam er een vacature vrij voor de functie van Support Engineer. Een match was geboren en na studies kon hij meteen bij Zeticon aan de slag.

Tijdens zijn eerste weken, mocht Dries zich direct bewijzen tijdens een installatie bij één van de grotere klanten. Na een succesvol en vlot project, groeide zijn interesse voor installatie en kon zich er verder in verdiepen als Hybride Support & Operational Engineer.

Op dit moment neemt Dries de rol op van Scrum Master; elke maandag maakt hij samen met het services team de planning op van de week en zorgt hij ervoor dat iedereen in het team de planning opvolgt. Wanneer er blokkages ontstaan in de planning, gaat hij op zoek naar een oplossing en blijft hij instaan voor de opvolging van ticketjes.

Eén grote Zeticon-familie

Als één familie groeide Zeticon van een kleine start-up naar een professioneel bedrijf. Door de samenwerking met het Digitaal Archief Vlaanderen werd het bedrijf steeds groter, wat meer procedures, structuur en richtlijnen met zich meebracht. De aflijning tussen de afdelingen services, development en consultancy werd hierdoor ook duidelijker. Structuur is nodig naarmate een bedrijf groter wordt, al blijft er ruimte voor sfeer en gezelligheid onder collega’s.

“Als je bepaalde kwaliteiten bezit die matchen met datgene wat er voorlopig mist in de organisatie, krijg je zeker de kans om het gezochte profiel in te vullen.”

Groeien binnen een flexibele werkomgeving

Wat Zeticon zo interessant maakt als werkomgeving, is dat je als werknemer met eender welke functie kan starten, maar gaandeweg kan evolueren en doorgroeien. Bij vragen of problemen kan je ook steeds bij elkaar terecht. Er is steeds een opgvangnet aanwezig en je kan blijven bijleren over bepaalde technologie of een specifieke programmeertaal.

“Wanneer je graag een opleiding of cursus wil volgen, worden de mogelijkheden altijd grondig bekeken en gaat men na of er eventueel tijd vrij gemaakt kan worden. Zolang het maar aansluit bij de opdrachten, doelen en kennis van Zeticon.”

Ambities en toekomstplannen

De ambitie om met Zeticon een groot gat in de markt te vullen op vlak van archiefsystemen, blijft steeds groeien. Zelf heeft Dries het plan om meer te evolueren naar de menselijke kant, in plaats van vast te houden aan de technische kant. Overleg met klanten en zoeken naar manieren om hun wensen zo goed mogelijk in te vullen, geeft hem enorm veel energie.

“De ideale Zeticon-collega is communicatief, technisch begaafd en positief ingesteld. Iemand met een stevige portie inzicht die graag vraagstukken oplost en probleemoplossend denkt.”

Benieuwd naar onze andere teamgenoten? Bekijk de verhalen, weetjes en tips van collega’s en maak kennis met de mensen achter Zeticon!

Wil je zelf deel uitmaken van ons team? Let’s connect!

Is jouw organisatie de volgende in lijn?

Samen bouwen we aan een efficiënt archiveringsplatform!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info