Banner

FAQ Lancering MediaHaven 2.0

FAQ WEBINAR

Hieronder vind je de meest gestelde vragen tijdens de webinar:

 • Q: Wat moet ik verwachten van MediaHaven 2.0?
  Deze eerste versie dient vooral als test voor de bestaande klanten. U kan MediaHaven 2.0 bereiken door aan de huidige link van uw MediaHaven website /mh toe te voegen. Wanneer u zaken oplaadt in MediaHaven 2.0 kan dit steeds opgezocht worden via de huidige werking en omgekeerd.

  Bent u nog geen klant? Nieuwe klanten gaan meteen op MediaHaven 2.0 van start.
 • Q: Hoe ga ik aan de slag met MediaHaven 2.0 als bestaande klant?
  Het overgrote deel van uw organisatie blijft op de huidige MediaHaven omgeving werken. U stelt een beperkt aantal personen aan in uw organisatie om met MediaHaven 2.0 aan de slag te gaan en te testen. U verzamelt uw feedback en laat die aan onze support desk weten via deze link.

  Indien u de overgang maakt naar MediaHaven 2.0 is het belangrijk om dit met het nodige change management aan te pakken.
 • Q: Waar kan ik met vragen of feedback terecht?
  U kan uw vragen of feedback registeren via onze support desk. Kies dan steeds voor het type 'Vraag MediaHaven 2.0'.

 • Q: Kan ik nog steeds metadata uploaden via copy/paste uit bvb.Excel bestand? Dit kan momenteel niet via de muis maar enkel via CTRL+P en CTRL+V. Zal dit nog steeds het geval zijn?
  Je kan met Mediahaven2.0 eenvoudig metadata uit een andere bron kopiëren en plakken in de webapplicatie.
 • Q: Hoeveel items kan je toevoegen in een collectie?
  De nieuwe collecties hebben geen limiet qua aantal onderliggende items.
 • Q: Is er ook een mogelijkheid om tags automatisch te laten genereren? Of komt zo'n auto-tag er in de toekomst?
  We voorzien een proof of concept voor AI/beeldherkenning in de 21.1 release. Deze proof of concept zal nadien in volgende versies verder uitgewerkt worden.

 • Q: Blijft de importmodule bestaan?
  Ja. De functionaliteit van foto's te laten opladen door externen zonder login kan nog steeds via de importmodule. De opgeladen foto's zullen dan op de conceptenpagina beschikbaar zijn voor verdere aanvullingen en publicatie.
 • Q: Wanneer wordt beeldherkenning ontwikkeld?
  De proof of concept wordt opgezet in versie 21/1. Verdere ontwikkelingen zullen daarvan volgen in de versie volgens op 21.1. Dit staat gepland begin 2021.
 • Q: Moet je sowieso ook kiezen voor het ontsluitingsportaal of kan je mediahaven 2.0 gewoon "publiek" beschikbaar maken?
  De Mediahaven2.0 webapplicatie dient als back-end archiefsysteem en kan je dus niet publiek toegankelijk stellen. Indien je wenst te ontsluiten, kan je het ontsluitingsportaal gebruiken of zelf integreren met een bestaande website bijvoorbeeld.
 • Q: Kun je vanuit MH2.0 nog beelden doorsturen à la "WeTransfer" of je selectie delen met collega's?
  Ja, je kan beelden 'Delen'. Dan krijg je een downloadlink die je naar anderen kunt doorsturen.
 • Q: Als er gebruik wordt gemaakt van de website om te ontsluiten, zijn de rechtensystemen ook gekoppeld?
  Je kiest uiteraard zelf welke beelden je wenst te ontsluiten via het portaal, maar dit kan je ook in MediaHaven bepalen aan de hand van de groepen en het rechtensysteem.
 • Q: Heb ik het goed begrepen dat er nog een opleiding komt rond Mediahaven 2.0? Geldt dat ook voor het ontsluitingsportaal?
  Er komt inderdaad nog een opleidingssessie voor MediaHaven 2.0. Jullie ontvangen hier binnenkort meer informatie over. Er kan een extra demo worden gegeven over het ontsluitingsportaal indien gewenst. Bij aankoop van het ontsluitingsportaal wordt er een training voorzien.
 • Q: Foto's / video's publiek zetten om bvb via een link te delen blijft mogelijk?
  De embed functionaliteit is momenteel nog niet inbegrepen in MediaHaven 2.0. Je kan voorlopig die beelden wel gaan delen en door die link door te sturen, kunnen anderen het beeld ook raadplegen/gebruiken.
 • Q: Als ik MediaHaven 2.0 test is dit dan onmiddellijk compatibel met de website van Calibrate?
  Het ontsluitingsportaal moet uiteraard opgezet en geconfigureerd worden alvorens je dit kan gebruiken voor het ontsluiten van items uit MediaHaven.
 • Q: Is het ook mogelijk om onze eigen website te integreren met MediaHaven als DAM?
  Ja, dankzij onze API first-filosofie kan u MediaHaven integreren met uw eigen website.

 • Q: Wanneer weten we de timing van de upgrade naar versie 20.3 en wanneer we MediaHaven 2.0 dus kunnen testen?
  Momenteel zijn het al onze Shared SaaS klanten die eerst geüpgraded worden gezien ze geen complexe integraties hebben. De rest van onze klanten (Private en Enterprise) worden in een latere fase geüpgraded volgens de planning. Iedereen wordt persoonlijk gecontacteerd hiervoor.
 • Q: Worden alle Shared SaaS klanten overgezet? Ook klanten die een gecustomiseerd MediaHaven profiel hebben?
  Ja, alle Shared SaaS klanten worden overgezet naar MediaHaven versie 20.3. In MediaHaven 2.0 is er een standaard metadataprofiel en hebben we reeds enkele klantenspecifieke metadatavelden toegevoegd. Maar nog niet alle veldtypen zijn mogelijk in MediaHaven 2.0.
 • Q: Is de Java nog steeds aanwezig in de 20.3 versie?
  Ja, dit is nog steeds aanwezig. Het merendeel van de gebruikers in uw organisatie kan nog met de huidige MediaHaven werken. Als u alleen de MediaHaven 2.0 interface gebruikt, hebt u nog steeds de content-uploader nodig om de instellingen te veranderen en nieuwe gebruikers aan te maken.
 • Q: Moeten we extra licentiekosten betalen voor de upgrade naar MediaHaven 2.0?
  Neen, MediaHaven 2.0 en de basisconfiguraties zijn inbegrepen in de upgrade. Enkel als er extra en specifieke configuraties zijn, zal er een meerprijs worden bijgerekend.

Wens je de webinar te herbekijken? Dit kan via deze link: Webinar MediaHaven 2.0

Hebt u nog vragen of feedback?

We love to hear it! Indien u klant bent bij Zeticon, dan kan u uw vraag of feedback registreren via een ticket op: Support Zeticon. Kies het type 'Vraag MediaHaven 2.0.

Bent u nog geen klant en wenst u meer informatie over MediaHaven 2.0 of het ontsluitingsportaal, neem gerust contact op met ons en we staan klaar met een antwoord op al uw vragen!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info