Banner

Zeticon als host sponsor voor iPRES 2019

Twitter

iPRES is de eerste en langstlopende serie van conferenties rond digitale bewaring. Sinds 2004 houdt iPRES jaarlijkse conferenties over de hele wereld op maar liefst vier continenten. 300-400 Wetenschappers, studenten, onderzoekers, archivarissen, bibliothecarissen, leveranciers en andere deskundigen komen samen om recente ontwikkelingen en innovatieve projecten te delen en om problemen op te lossen.

De 16e conferentie wordt georganiseerd door het Nederlands Netwerk Digitaal Erfgoed en vindt plaats in Amsterdam van 16 tot en met 20 september 2019!

Trefdag Digitaal Vlaanderen: 28 november 2019

Als agentschap treedt men op als digitaal leider om zo de vooruitgang van de dienstverlening van de overheid te ondersteunen. Op die manier kan iedereen eenvoudig informatie vinden en communiceren met de Vlaamse overheid. (Overheid Vlaanderen)

Ook Zeticon is dit jaar van de partij! In “sessie 6: Slimme Stad- Slimme Regio” presenteren Dirk Deroost, Quincy Oeyen en Chris Van der Schueren het luik DAV (Digitaal Archief Vlaanderen) in het kader van de digitale haven.

Hoe blijft Zeticon helpen aan een Digitaal Vlaanderen?

Binnen Zeticon blijven wij bouwen aan onze 3 verhaallijnen namelijk MediaHaven, DigiHaven en Informatiebeheer. Met betrekking tot MediaHaven timmeren we verder aan de weg van MediaHaven 2.0. In een eerste stap hebben we de eindgebruikers interface omgesleuteld tot een proces gedreven interface. Lees meer over MediaHaven 2.0 op deze blog. Met betrekking tot DigiHaven hebben we 2 pistes. Enerzijds de functionele verrijking, die tevens zal doorgevoerd worden het Digitaal Archief Vlaanderen, zoals de mogelijkheid tot het gebruik van een documentenkluis, d.m.v. integratie met de handtekenmap, de integratie van ons platform met de functionaliteiten van een analoog archiveringsomgeving, zodat onafhankelijk van of het dossier reeds gedigitaliseerd is of niet, het dossier snel kan teruggevonden worden.

Onze dienst Informatiebeheer die we aan het uitbouwen zijn is eigenlijk een direct gevolg van enkele concrete vragen van onze klanten die zich aansloten of willen aansluiten op het Digitaal Archief Vlaanderen. Hoe moeten wij daar nu aan beginnen? Op basis van die behoefte hebben we een dienst opgezet binnen Zeticon opgezet om die instellingen te begeleiden. Het is een gestructureerd proces waarbij door verschillende stappen wordt gegaan om het informatiebeheer te structureren.

Benieuwd naar meer? Op onze digitale stand kan je een podcast beluisteren waar we meer vertellen over de toekomst van digitaal archiveren.

Thola lobby ff80d50a

Wat? Sessie 6: Slimme Stad- Slimme Regio

Wanneer? 28 november 2019, 11u50-12u40

Waar? ICC Gent, Van der Goeszaal (1ste)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info