Banner

Zeticon als host sponsor voor iPRES 2019

Schermafbeelding 2019 10 16 om 15 12 02

iPRES is de eerste en langstlopende serie van conferenties rond digitale bewaring. Sinds 2004 houdt iPRES jaarlijkse conferenties over de hele wereld op maar liefst vier continenten. 300-400 Wetenschappers, studenten, onderzoekers, archivarissen, bibliothecarissen, leveranciers en andere deskundigen komen samen om recente ontwikkelingen en innovatieve projecten te delen en om problemen op te lossen.

De 16e conferentie wordt georganiseerd door het Nederlands Netwerk Digitaal Erfgoed en vindt plaats in Amsterdam van 16 tot en met 20 september 2019!

Schermafbeelding 2019 10 16 om 15 12 16

Trefdag Digitaal Vlaanderen: 28 november 2019

Als agentschap treedt men op als digitaal leider om zo de vooruitgang van de dienstverlening van de overheid te ondersteunen. Op die manier kan iedereen eenvoudig informatie vinden en communiceren met de Vlaamse overheid. (Overheid Vlaanderen)

Ook Zeticon is dit jaar van de partij! In “sessie 6: Slimme Stad- Slimme Regio” presenteren Dirk Deroost, Quincy Oeyen en Chris Van der Schueren het luik DAV (Digitaal Archief Vlaanderen) in het kader van de digitale haven.

Absolutvision 82 Tp Eld0 e4 unsplash

Conferenties rond digitaal beheer

De conferentie brengt tal van deskundigen samen om recente ontwikkelingen en innovatieve projecten op vlak van digitale bewaring met elkaar te delen, gaande van strategie tot uitvoering voor zowel internationale als lokale initiatieven.

iPRES 2019 wordt gehost door het Nederlandse Digital Heritage Network.
Het Nederlands Netwerk Digitaal Erfgoed is een samenwerkingsverband tussen erfgoedinstellingen die de uitdaging van een betrouwbare toegang tot digitaal materiaal helpt aan te gaan. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een netwerk van gemeenschappelijke faciliteiten, diensten en kennis om de zichtbaarheid, bruikbaarheid en duurzaamheid van de rijke digitale collecties van Nederlandse erfgoedinstellingen te verbeteren.

Als host sponsor zal Zeticon aanwezig zijn tijdens de zestiende editie, omwille van de evolutie van onze Zeticon-oplossingen naar een volledige e-Depot-suite.

Meer info over de conferentie kan je vinden via de site van iPRES: https://ipres2019.org/.

Bekijk de trailer!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info